torstai 12. lokakuuta 2017

12.10.2017

"Joko teillä kontataan?"
"Mitä suunnitelmia teillä on 1v -synttäreiksi?"

Täysin normaaleja aiheita, joita hyvää tarkoittavat puolitutut kyselevät livenä ja netissä. Jälleen kerran aiheita, joihin itse ei tiedä vastatako vain lyhyesti vaiko pitkästi. Ylipäätään taitoja koskevat kysymykset ovat alkaneet ärsyttää, mitäs väliä sillä oikeastaan on kontataanko meillä jo vai ei? Voisiko kenties kysyä, että minkälainen persoona lapsestamme on kuoriutunut? Kun ei niillä taidoilla ole väliä. Meillä edetään omaan tahtiin ja uusien taitojen eteen on tehtykin paljon töitä. Ja kyllä niistä sitten muuten iloitaankin kahta kauheammin.

1-v -synttärit ovat aivan ovella. Facebookin äitiryhmät ovat pullollaan kysymyksiä lahjatoiveista, tarjoamisista ja kutsukorttien lähettämisestä. Ihanaa, että syntymäpäivistä ollaan innoissaan mutta ulkopuolisuuden tunteelta ei voi silti välttyä. Missä syntymäpäivät edes vietetään, olemmeko kotona vai sairaalassa? Onko meillä edes voimavaroja järjestää juhlia? Epäilen että ei ole, vaikka kotona olisimmekin. Eikä kyllä ole ajatustakaan tullut uhrattua koko asialle. Ehkä ensi vuonna.

Tiedän, ettei kukaan tarkoita mitään pahaa. Tämä on meidän ainut lapsemme, ainut kokemuksemme lapsiperheen elämästä ja välillä sitä toivoo, että voisi olla tohkeissaan 1-vuotissynttäreistä ja siitä, mitä siellä tarjotaan vieraille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

26.8.2020

Taas sitä kuukausi on vierähtänyt eteenpäin. Mielessä on hautunut kirjoitus jaksamisesta, omasta terveydestä ja sellaisista kysymyksistä, mi...